Cases | Gerealiseerde projecten

Klant: IPC Groene Ruimte, Arnhem

Onderwerp:
Boek concept-ontwerp | Opmaak | Proofing en Prepress

Behoefte klant:
Als opleidingsinstituut in de groensector bracht IPC Groene Ruimte in de jaren 90 al veel boeken uit waarvan enkele series toen en nu behoren tot de standaard op bepaalde onderwerpen. Toen de dtp een vlucht nam na 2000 moest ook IPC hierin mee, en op zoek naar een partner die naast een professionele workflow en het kunnen hanteren van strakke deadlines ook artistiek de uitgaven van IPC naar een hoger niveau kon brengen.

Realisatie en oplossingen:
Via netwerken kwam de redactie van IPC met Anima communicatie & vormgeving in contact. Na het verzorgen van het boek ‘Veilig werken langs de weg’ met de toonzetting van een nieuwe serie van tientallen boeken, werd een eerste grote stap gezet. Gedurende ruim 15 jaar heeft Anima voor IPC Groene Ruimte meerdere serie ontwerpconcepten mogen maken en per serie vele boeken mogen vormgeven en opmaken. In nauwe samenwerking met de redactie werden de projecten meestal soepel doorlopen met stadia van correcties, digitale soft-proofing onder kleurbeheer en verzorgde Anima de prepress, waardoor de drukker kant-en-klare pdf x1a bestanden kreeg aangeleverd.

Gedurende een project houden wij goed grip op het geheel. Heldere communicatie richting de klant over de te verwachten knelpunten en planning, controle of proofbestanden goed aankomen en direct weer vooruitkijken om de planning in de eindfase onder controle te houden. Al sinds 2000 werkt Anima volledig onder kleurbeheer, waardoor de kwaliteit van kleur van afbeeldingen gecontroleerd wordt aangestuurd en flexibele en optimale output mogelijk is in de prepress.

Door veranderingen op management en beleidsniveau en soms genoodzaakt door de ontwikkelingen in de markt moet IPC het inmiddels stellen zonder redactie. Wel wordt er speciale aandacht besteedt aan e-learning en publicaties. Onder deze laatste noemer geeft IPC tot op de dag van vandaag nog steeds boeken uit. En nog steeds vinden zij in Anima diezelfde partner. Een relatie en prestatie waar wij trots op zijn.

IPC Groene Ruimte, Arnhem | Boek concept-ontwerp | Opmaak | Proofing en Prepress
IPC Groene Ruimte, Arnhem | Boek concept-ontwerp | Opmaak | Proofing en Prepress

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte of wilt u meer weten over een van onze diensten of producten? Gebruikt u dan onderstaand formulier en wij nemen hierover zo spoedig mogelijk contact met u op. Indien nodig zijn wij ook gaarne bereid tot een informatief gesprek. We kunnen dan uitgebreider uw specifieke situatie bespreken en mogelijke maatwerk oplossingen aanbieden.

 


Acceptable file types: doc,pdf,txt,gif,jpg,jpeg,png.
Maximum file size: 5mb.

Dirk Lutters | Anima communicatie & vormgeving

Kunnen wij u terugbellen?

Laat uw nummer hier achter, en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.
Het verplicht tot niets.

Dirk Lutters

Dank. Wij bellen u zo snel mogelijk.

Pin It on Pinterest